Termeni si conditii

Site-ul www.clickbirotica.ro este site-ul oficial si proprietatea SC Click Birotica SRL, denumita in continuare Click Birotica sau vanzator.
Pentru folosirea acestui site trebuie sa fiti de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale acestuia, prezentate mai jos.
Prin accesarea acestui site, utilizatorul accepta faptul ca orice disputa este interpretata in concordanta cu legile romane si se supune jurisdictiei exclusive a instantelor romanesti.
Termenii si conditiile de utilizare se refera exclusiv la site-ul www.clickbirotica.ro.DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

Intregul continut al site-ului www.clickbirotica.ro, incluzand texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea Click Birotica si/sau a partenerilo sau a furnizorilor sai, si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a societatii Click Birotica si este protejata de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.
Folosirea fara acordul scris a Click Birotica a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Toate programele folosite pe acest site sunt proprietatea Click Birotica, sau a furnizorilor sai de programe si sunt protejate de Legea drepturilor de autor.
Continutul acestui site nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis în orice forma si nu poate fi folosit pentru a crea materiale derivate din acesta fara acordul scris al Click Birotica.

Pentru raportarea unei eventuale încălcări a drepturilor de autor sesizată pe site-ul www.clickbirotica.ro vă rugăm să ne scrieţi la adresa roxana @ clickbirotica.ro.PRODUSELE SI SERVICIILE OFERITE PE SITE-UL CLICKBIROTICA.RO, POLITICA DE PRETURI

Click Birotica isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul clickbirotica.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Click Birotica isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a importatorului.

In conformitate cu legea 365/202 (legea comertului electronic), Art.9, pct.1, precizam urmatoarele: contractul la distanta se considera incheiat dupa verificarea de catre vanzator a stocului disponibil  si confirmarea telefonica sau prin email a comenzii.
Preturile sunt actualizate zilnic, in functie de cursul BNR. Preturile prezentate includ TVA si nu includ costurile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari Click Birotica in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

In ciuda eforturilor noastre, pot exista pe site cateva produse cu preturi gresite, stabilite in mod eronat de catre aplicatia noastra informatica. In aceste conditii, intotdeauna se considera pret final cel acceptat de catre client in cadrul discutiilor purtate cu consultantii de vanzari Click Birotica.
Click Birotica nu ofera garantie implicita in ceea ce priveste corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc.

Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, ambalaj, etc.).

Imaginile prezentate pe site sunt cu titlu informativ; produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate prin culoare, accesorii, etc. Detaliile despre produse (denumiri, descrieri, specificatii tehnice, imagini) sunt indicate de producatori, importatori sau reprezentanti ai fiecarei marci, motiv pentru care Click Birotica nu isi asuma responsabilitatea pentru acestea. Click Birotica si partenerii sai pot modifica descrierile si specificatiile produselor fara instiintare prealabila, motiv pentru care va rugam sa le considerati cu titlu informativ.
In scopul imbunatatirii serviciilor Click Birotica poate modifica preturile, denumirile produselor fara o instiintare prealabila.

Mențiune: produsele și serviciile oferite pe site-ul www.clickbirotica.ro sunt furnizate numai către clienți aflați pe teritoriul Romaniei. Nu se fac vânzări și livrări de servicii si produse în afara teritoriului României.

 

PLATA PRODUSELOR

Există următoarele modalităţi de plată:

  • Plata ramburs (numerar la livrare, in lei, suma maxima de 5000 lei); pentru produsele cu greutate individuala mai mare de 30 Kg este necesara plata in avans prin Ordin de plata a minimum 25% din valoarea acestora
  • Plata online cu card bancar (cu card de debit, de credit sau card de credit cu rate fără dobândă) prin procesatorul de plăti MobilPay); SC CLICK BIROTICA SRL nu solicita si nu stocheaza niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra
  • Prin transfer bancar (ordin de plată); plata se face pe baza unei facturi proforma transmisa la adresa de e-mail comunicata de catre cumparator; livrarea produselor se face după confirmarea platii catre Click Birotica;
  • Plata in numerar sau cu card bancar la ridicarea produselor din magazinul Click Birotica

Nou:  la magazinul Click din Bucuresti, Str. Viitorului, Nr. 195 si pe clickbirotica.ro se poate plati cu urmatoarele carduri:

- CARD SOCIAL EDUCATIONAL emis de Edenred, Sodexo (Pluxee) sau Up Romania

- CARD PRIMA DIDACTICA DEZVOLTARE / UZ PERSONAL emis de Edenred, Sodexo (Pluxee) sau Up Romania

- CARD CULTURAL emis de Edenred, Sodexo (Pluxee) sau Up Romania

- CARD CADOU emis de Edenred, Sodexo (Pluxee) sau Up Romania

(vezi pagina de plata)


La magazinul clickbirotica.ro produsele se pot achita cu cardurile de credit cu rate fără dobândă.

Platile cu cardurile de credit cu rate fara dobanda se pot face doar la magazinul online.

Click Birotica işi rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans.

Valoarea plătita de client este formată din preţul produselor comandate şi cheltuielile de ambalare şi expediţie; Click Birotica nu percepe nicio taxă suplimentară de la client, exceptând situaţii când există o înţelegere comună între părţi.

Click Birotica isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Pentru plata prin ordin de plata, dovada platii trebuie trimisa catre Click Birotica la adresa de e-mail office@clickbirotica.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul Click Birotica.


LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor comandate se face în orice localitate din ţară. Nu asigurăm livrări în străinătate.

Livrarea produselor în Bucureşti si in tara este gratuită pentru comenzi de minim 150,00 lei (TVA inclus) sau pentru comenzi de minim 100,00 lei la Sameday EasyBox.
Pentru comenzi mai mici de 150 lei se percepe o taxă de transport de 18,00 lei.
Pentru comenzi mai mici de 100 lei la EasyBox sau FanBox se percepe o taxă de transport de 9,99 lei.


La validarea comenzii puteţi opta pentru ridicarea produselor de către dumneavoastră de la magazinul Click Birotica (vezi adresa si harta). In acest caz asteptati confirmarea din partea Click Birotica pentru a putea fi ridicata comanda (veti fi contactat telefonic / email).

Pentru anumite produse, poate fi specificata in pagina de produs taxa suplimentara de transport. In anumite situatii pot exista costuri de transport ce trebuie achitate de catre client, aceste costuri fiind aduse la cunostinta clientului inainte de finalizarea comenzii.

Puteti opta pentru ridicarea comenzii dintr-un locker Cargus (volum limitat). In acest caz va rugam sa completati aceasta solicitare in rubrica de observatii de la finalizarea comenzii (locker-ul unde doresti livrarea).

Puteti opta pentru ridicarea comenzii dintr-un sediu Fan Courier. In acest caz va rugam sa completati aceasta solicitare in rubrica de observatii de la finalizarea comenzii.

Termenul de livrare este de 1 - 2 zile lucrătoare de la recepţionarea comenzii, dar, în anumite situaţii (produs lipsă stoc, produs indisponibil la furnizor, etc), acest termen se poate mări. Această situaţie este comunicată clientului, acesta putând să confirme sau să anuleze comanda. Pentru localitatile aflate in exteriorul retelelor de curieri livrarea este posibil sa intarzie cu 1-2 zile lucratoare. Pentru aceste localitati exista posibilitatea expedierii prin Priori Post (serviciul de coletarie rapida Posta Romana).

Comenzile inregistrate sambata, duminica sau în zile libere sărbători legale vor fi procesate in prima zi lucrătoare.
Click Birotica îşi rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienţilor.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate. De asemenea, in cazul unei comenzi ce nu s-a putut livra din vina clientului (adresa gresita, telefon contact gresit, imposibilitate acces imobil, etc.), clientul urmeaza sa suporte costul suplimentar de 18 lei, indiferent de valoarea urmatoarei comenzi.

Pentru livrare in aceeasi zi, valabil pentru Bucuresti in zilele luni-vineri, se percepe o taxa de urgenta in valoare de 25.00 lei (TVA inclus) peste valoarea comenzii. Livrarea comenzii in aceeasi zi se poate face pentru comanda trimisa pana la ora 14:00 in masura posibilitatilor logistice de la momentul respectiv. Solicitarea de livrare in aceeasi zi trebuie specificata la finalizarea comenzii (in caseta OBSERVATII LA COMANDA sau telefonic) si va fi confirmata telefonic de departamentul vanzari Click Birotica.

Va rugam sa verificati integritatea coletelor livrate prin curier. Pentru coletele cu urme de lovituri trebuie facut un proces verbal de constatare de catre curier la momentul livrarii. In acest caz va rugam sa verificati si integritatea produselor din colet.

Receptia coletului reprezinta confirmarea clientului ca acesta a ajuns in stare buna si corespunde documentului de transport ce insoteste coletul. Deschiderea si verificarea produselor la livrare implica un cost suplimentar pentru client de  3.00 lei (TVA inclus). In acest caz, clientul isi exprima acordul explicit la semnarea actelor cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt conform cu comanda.

Click Birotica isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Click Birotica care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Click Birotica fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de Click Birotica de la acest client.


GARANTIA PRODUSELOR

Click Birotica acorda garantie produselor in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. Toate produsele comercializate pe site-ul www.clickbirotica.ro beneficiaza de garantia legala de conformitate, care este de 24 luni in cazul produselor de folosinta indelungata. La solicitarea garantiei produsul defect trebuie prezentat impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. Daca produsele ajung neinsotite de aceste documente, acestea pot fi returnate solicitantului (expeditorului) fara a i se solutiona garantia.
Cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect vor fi suportate integral de catre cumparator, urmand ca vanzatorul sa trimita pe cheltuiala proprie produsul defect dupa constatarea defectului, integritatii sigiliilor, precum si modului de manevrare sau montare. Trimiterea produselor defecte se face dupa anuntarea vanzatorului, specificand cat mai exact care este defectul constatat. Defectele vizibile se reclama in momentul efectuarii receptiei. Prin defect vizibil se intelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului. Orice reclamatie ulterioara referitoare la acest tip de defecte nu va fi luata in considerare. Receptia se considera ca fiind efectuata in aceeasi zi in care produsul a fost livrat sau preluat de catre client sau un reprezentant al acestuia.
Click Birotica este exonerata de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespuzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate, montate gresit, au suferit imersii de lichide, socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante a caror folosire nu este necesara in procesul de inlocuire sau montare. Vanzatorul este de asemenea exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca beneficiarul reparatiei a utilizat sau manevrat aparatul in mod necorespunzator, indiferent daca vanzatorul i-a adus sau nu la cunostinta beneficiarului conditiile in care se acorda garantia pentru reparatie. Nerespectarea conditiilor enumerate mai sus duce la pierderea garantiei.

Click Birotica nu este raspunzatoare de eventuale defectiuni ale produselor cumparate de pe www.clickbirotica.ro. Toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina importatorului sau service-ului autorizat de acesta. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Click Birotica fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de Click Birotica de la acest client.PROMOTII SI CONCURSURI

Click Birotica stabileste regulamentele pentru promotiile si concursurile pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului www.clickbirotica.ro. Aceste promotii sunt valabile doar pentru comenzile care respecta intocmai regulamentele afisate pe site (perioada de timp specificata, stoc disponibil, etc.). O promotie o putem intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.DREPTUL DE RETURNARE A PRODUSELOR CUMPARATE

Pentru produsele comandate pe clickbirotica.ro beneficiați de dreptul de retur in termen de 30 zile calendaristice de la receptionarea comenzii.

Conform ordonantei privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, O.U.G. 34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Fara sa afecteze acest drept legal, Click Birotica ofera dreptul de retur in termen de 30 de zile calendaristice de la receptionarea comenzii.

Costul transportului pentru retur (de la client catre Click Birotica) va fi suportat de client. Click Birotica va inapoia contravaloare comenzii in cel mult 14 zile de la data recepționării produsului. Produsul poate fi returnat prin orice mijloc catre Click Birotica la adresa Bucuresti, Sector 2, Str. Viitorului, Nr. 195, Parter. Costul de returnare a produsului este suportat de client. Produsul poate fi adus personal la magazinul CLICK, la adresa Bucuresti, Sector 2, Str. Viitorului Nr. 195 (vezi datele de contact).

Returul este gratuit in Easybox Sameday, indiferent de modul de primire comanda (orice curier, ridicare din magazin). Pentru retur in Easybox va rugam accesati link-ul: Returnează în easybox - Sameday Courier

Produsele returnate trebuie sa fie in stare perfecta, nefolosite sau uzate. In cazul produselor care au sigiliu, acesta nu trebuie sa fie desfacut; produsul trebuie returnat sigilat. In cazul materialelor consumabile desfacerea ambalajului sau sigiliului duce la pierderea dreptului de returnare a acestora.
Pentru returnarea aparatelor, acestea trebuie sa nu fie folosite, sa includa toate accesoriile cu care a fost livrat, fara urme de lovituri, zgarieturi, etc. Starea aparatelor trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea lor. Orice semn de uzura prezent pe ambalaj atrage anularea dreptului de returnare.
Expedierea produsului ambalat necorespunzator, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage in totalitate raspunderea expeditorului. Clientul trebuie sa raspunda pentru diminuarea valorii bunului, datorata utilizarii acestuia intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii caracteristicilor si modului de functionare. Furnizorul poate retine o suma de bani echivalenta cu costurile de reconditionare a produselor returnate cu deficiente de aspect, functionare, accesorii lipsa. Aceasta suma este stabilita de catre un service autorizat in baza unei oferte de pret sau deviz de reparatie. Clientul poate renunta la decizia de retur si dupa ce produsul returnat a intrat in posesia Furnizorului. In acest caz costurile de returnare sau relocare a produsului sunt in atributiile Clientului.
SC CLICK BIROTICA SRL isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia retururilor repetate (mai mult de doua retururi repetate pentru acelasi produs).
In cazul materialelor consumabile desfacerea ambalajului sau sigiliului duce la pierderea dreptului de returnare a acestora.
Nu se pot returna produsele aduse pe comanda speciala, produsele personalizate.

Cumpărătorul poate să îşi exercite dreptul de retragere prin e-mail prin completarea formularului de retragere.

Pentru returnarea produsele achizitionate de persoane juridice acestea sunt rugate sa contacteze compartimentul vanzari Click Birotica.
Produsele care nu sunt conform specificatiilor de pe site se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea acestuia cu unul conform. Daca Click Birotica nu poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea acestuia.


CONCILIERE

în cazul în care aveţi o nemulţumire în legătură cu produsele sau serviciile oferite de CLICK BIROTICA vă rugăm să ne adresaţi un e-mail pe adresa roxana @ clickbirotica.ro. In termen de maxim 1 zi lucrătoare veți primi un răspuns prin care vi se va comunica fie rezolvarea situației semnalate, fie procedura de urmat pentru rezolvare, daca este cazul. Orice conflict apărut între clienţi şi companie încercăm să îl rezolvăm pe cale amiabilă, prin înţelegere între cele două părţi. În cazul în care conflictul nu s-a soluţionat pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române, conform legislatiei in vigoare.


POLITICA DE CONFIDENTIALITATE (acceseaza pagina dedicata)

TIMBRUL VERDE

Timbrul verde reflecta cheltuielile de gestionare (colectare si reciclare) a deseurilor de echipamente electrice si electronice si este evidentiat separat pe etichete si documente de cumparare. Acesta se colecteaza de catre Vanzator si se plateste Asociatiei Producatorilor acreditate de Ministerul Mediului.

Valorile timbrului verde au fost stabilite diferentiat, pe categorii.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 - referitoare la protectia mediului, OUG 78/2000 - privind regimul deseurilor, in temeiul dispozitiilor art. 10 din H.G 448/2005 - privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

        - clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;

        - colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE

        - clientii pot preda DEEE in mod gratuit la vanzator in momentul achizitiei unui produs nou.

        - echipamentele electrice si electronice care urmeaza a fi colectate prin centrele speciale vor avea aplicat simbolul "pubela" cu roti barata cu doua linii in forma de X, in cazul in care datorita dimensiunii echipamentului sau a modului de functionare a acestuia aplicarea simbolului pe echipament nu este posibila, simbolul se va gasi pe ambalaj, pe instructiunile de utilizare si pe certificatul de garantie al echipamentului electric si electronic in cauza.DISPOZITII FINALE

Click Birotica isi rezerva dreptul de a modifica materialele, continutul si structura www.clickbirotica.ro in functie de schimbarile ce au loc cu privire la produsele si serviciile sale fara o notificare prealabila.
Click Birotica nu este responsabila de costurile si/sau pierderile materiale, rezultate din folosirea informatiilor disponibile pe www.clickbirotica.ro
Click Birotica nu este responsabila pentru eventualele prejudicii survenite ca urmare a unor disfunctionalitati de orice fel ale www.clickbirotica.ro.
Orice problema aparuta din cauza produselor si serviciilor oferite de Click Birotica si care nu este tratata mai sus, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 zile de la data sesizarii in scris a problemei de catre utilizator. Daca litigiul nu se solutioneaza, acesta va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca pe a carei raza teritoriala se afla sediul Click Birotica.
Click Birotica nu poate avea nici un control si nu isi asuma nici o responsabilitate privind continutul oricaror altor web site-uri care pot fi accesate folosind site-ul Click Birotica. Click Birotica nu poate fi acuzata ca aproba continutul acestor site-uri. Click Birotica isi rezerva dreptul de a bloca accesul prin intermediul site-ului www.clickbirotica.ro, catre acele domenii de internet care pot avea continut ilegal sau daunator, sau care pot fi folosite pentru anumite scopuri in prejudiciul Click Birotica sau al serviciilor Click Birotica, sau in prejudiciul clientilor sai si respectiv al serviciilor acestora. Violarea sistemelor www.clickbirotica.ro sau a securitatii retelei sunt interzise si pot duce la raspundere civila sau penala. Vom investiga incidentele privind violarile securitatii sistemului sau ale retelei si vom colabora cu politia si alte organe competente.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Click Birotica fata de orice client nu poate depasi suma incasata de Click Birotica de la acel client.

Link-uri utile:

A.N.P.C.

Platforma SOL