Intrebări frecvente despre încărcări cartușe
De cate ori se poate încărca un cartuș cu toner?
Un cartuș cu toner se poate încărca de 2 - 4 ori, după care apare uzura elementului fotosensibil (a cilindrului) și a altor componente. Aceste elemente se pot înlocui (remanufacturare cartuș); după aceasta cartușul se poate încărca din nou de 2 - 4 ori. Operațiunea de remanufacturare se poate repeta de 3 - 4 ori pentru un cartuș original și o dată pentru un cartuș compatibil.
Ce factori influenteaza numărul de încărcări posibile la un cartuș de toner?
Cea mai mare influență asupra uzurii elementelor unui cartuș de toner și, implicit, asupra numărului de încărări posibile o au doi factori: calitatea hârtiei folosite și cantitatea de praf din mediul în care lucrează echipamentul.
O hârtie ieftină de copiator este o hârtie aspră, cu multe particule ce se desprind de pe suprafața ei. O astfel de hârtie uzează rapid cilindrul fotosensibil dar și alte elemente ale cartusului și imprimantei.
Recomandarea noastră: utilizați o hârtie de calitate (care costă cu 2-3 lei pe top mai mult decât una ieftină) și veți mări durata de folosire a cartușelor și a echipamentelor. Astfel, veți avea costuri mai mici de utilizare a echipamentelor, reducăndu-se mult costul cu consumabilele (cartușele se pot reîncărca de mai multe ori).
De asemenea, recomandăm utilizarea echipamentelor într-un mediu cu cât mai puțin praf; deoarece acesta este antrenat în interiorul echipamentului și a cartușelor, ducând la uzuri premature a elementelor în mișcare.
Cât timp se poate păstra un cartuș cu toner reîncărcat până la introducerea în echipament?
Un cartuș cu toner reâncărcat se poate păstra până la un an înainte de introducerea acestuia în echipament. Importantă este păstrarea în condiții bune de temperatură și umiditate (condiții de birou), în cutia originală dacă este posibil, la un loc lipsit de lumină.
De cate ori se poate încărca un cartuș cu cerneală?
Un cartuș cu cerneală se poate reîncărca de până la 5 - 10 ori pentru cel negru și de 2 - 5 ori pentru cel color. Numărul de încărcări posibile este influențat de intensitatea utilizării cartușelor (cu cât un cartuș este folosit mai intens cu atât permite un număr mai mare de încărcări), de calitatea cernelii utilizate și de calitatea serviciului de încărcare.
Ce se recomandă pentru mărirea duratei de viață a unui cartuș cu cerneală?
- Cartușul trebuie încărcat cât mai repede posibil după golire (altfel cerneala se usucă pe duze și grăbește înfundarea acestora);
- Chiar dacă folosiți puțin imprimanta, tipăriți 1-2 pagini pe săptămână pentru ca cerneala să treacă prin duzele cartușelor, evitând astfel depunerile;
- După golire nu puneți bandă adezivă pe duze (acestea se pot deteriora, iar la cartușele color poate duce la amestecarea culorilor și deteriorarea cartușului);
- Periodic (o data la 2-3 saptamani) dați imprimantei comanda de curățare a cartușelor (“Clean noozle” sau “Clean cartridge”).
Cât timp se poate păstra un cartuș cu cerneală reîncărcat până la introducerea in echipament?
Un cartuș cu cerneală reîncărcat trebuie introdus cât mai repede posibil in imprimantă. Dacă se introduce in echipament dupa mai multe zile, este bine ca înainte de aceasta să fie șters in zona duzelor cu un șervetel umezit cu apă; apoi dati imprimantei comanda de curățare a cartușelor. Dacă nici așa cartușele nu dau rezultate bune la tipărire, reveniți cu acestea la service.
Care este termenul de încărcare a cartușelor cu toner?
La service-ul Click Birotica încărcarea cartușelor cu toner se face in termen de ~ 2 ore de la intrarea lor în service. Acest termen poate crește dacă la cartuș sunt necesare și alte operațiuni (resetare microcip, înlocuire cilindru + lamele, etc.) sau dacă consumabilele necesare nu sunt pe stoc (această situație este adusă la cunoștința clientului la aducerea cartușului la service).
Incărcarea cartușelor afectează garanția echipamentelor?
In mod cert garanția echipamentelor nu este afectată de cartușele reîncărcate.
Neplăceri pot apare in urmatoarea situație: echipamentul se defecteaza în perioada de garanție (defect ce nu are legatură cu cartușele); clientul duce la service echipamentul ce conține cartușe reîncărcate; echipa de service refuză efectuarea reparației, motivul invocat: pierderea garanției din cauza utilizării cartușelor reîncărcate sau compatibile. Este un mod necinstit de a evita cheltuiala cu reparația echipamentului aflat în perioada de garanție.
Pentru evitarea acestor situatii, recomandăm ca echipamentul defect să fie dus la unitatea de service fără consumabile (clientul nu este obligat să ducă și consumabilele, service-ul având cartușe cu care să testeze aparatul) sau să fie dus la service cu un set de cartușe originale și neîncărcate.
Care este termenul de livrare la sediul clientului a cartușelor cu toner ridicate pentru încărcare?
Cartușele cu toner ridicate de la sediul clientului pentru încărcare pot fi livrate acestuia intr-un interval de minim 24 ore de la ridicarea lor.
Instrucțiuni de utilizare a cartușelor cu toner reîncărcate:
- Cartușul va fi transportat cu axa mare pe orizontală, evitandu-se șocurile mecanice;
- Inaintea introducerii cartușului în imprimantă, acesta trebuie ușor agitat, pentru distribuirea uniformă a tonerului;
- Cartușul reciclat devine funcțional la parametrii normali dupa 10-15 pagini de probă, datorită unor elemente specifice reîncărcării;
- Evitați expunerea la lumină a cilindrului fotosensibil;
- Nu atingeți cilindrul fotosensibil;
- Nu rotiți cilindrul fotosensibil fortănd pinioanele.
CONDIȚII OPTIME DE UTILIZARE:
Temperatura camerei intre 18-30 grade;
Depozitarea într-un loc uscat, la întuneric și fără praf;
Utilizarea în încăperi fără praf.
FOARTE IMPORTANT!
PENTRU A SE EVITA CONDENSUL IN PERIOADELE RECI SI UMEDE CARTUSUL DE TONER TREBUIE LASAT MINIM O ORA PENTRU ADUCEREA SA LA TEMPERATURA CAMEREI.
Instrucțiuni de utilizare a cartușelor cu cerneală reîncărcate:
- Nu acoperiți capul cartușelor inkjet cu bandă adezivă;
- Nu interveniți asupra lor și nu permiteți tertelor persoane acest lucru;
- Nu le transportați in mod necorespunzător, agitandu-le, bruscându-le, lăsându-le în afara imprimantei sau la temperaturi nepotrivite timp îndelungat;
- Nu atingeți contactele sau circuitele electronice;
- Nu consumați cerneala 100% pentru ca sa evitați uscarea sau obturarea capului de printare;
- Nu lăsați cartușele neutilizate pe perioade lungi, tipăriți saptamanal o pagina pentru a menține fluxul de cerneală prin duzele cartușului.
CONDIȚII OPTIME DE UTILIZARE:
Temperatura camerei intre 18-30 grade;
Utilizarea sau depozitarea într-un loc uscat, la întuneric și fără praf;
Cartușele încărcate trebuie introduse cât mai repede în imprimantă.