Proiecte sociale Click Birotica

Copiii şi tinerii sunt viitorul acestei ţări şi de aceea dorim să ne implicăm în programe de sănătate, educaţie, integrare şi dezvoltare a acestora.

Din anul 2004 compania Click Birotica a început să participe la diverse proiecte de susţinere a tinerilor din România, înţelegând că fără investiţii în educaţie şi sănătate nu avem nicio şansă să recuperăm decalajele majore dintre România şi celelalte ţări din Europa.

Mai jos sunt prezentate principalele proiecte în care ne-am implicat în ultimii ani:

 

 

Proiectul INFOARENA

Click Birotica sprijină obţinerea performanţelor la vârf, de nivel mondial, în informatică.

În anul 2014 ponderea in produsul intern brut al României realizat de domeniul IT a depăşit ponderea in PIB a agriculturii (vezi articolul din Ziarul Financiar din 10.03.2015). Sprijinirea acestei industrii înseamnă un aport direct în susţinerea creşterii economice a României.

Asociaţia Infoarena este o organizaţie non-profit ce are ca scop pregătirea de la nivel de bază până la performanţe de nivel modial a elevilor pasionaţi de informatică. Prin mediul de pregătire online pus la dispoziţie, se asigură pregătirea graduală a elevilor si aducerea acestora la un nivel foarte ridicat de cunostinţe în domeniu.

Ne mandrim cu elevii romani olimpici internaţionali la informatică, elevi care aduc medalii de la toate competiţiile internaţionale; acestia s-au pregătit cu Infoarena, au învăţat, au concurat, în dorinţa de a fi cei mai buni.

Din anul 2010, alaturi de companiile Google, Adobe, Amazon, Fundatia eMag, compania Click Birotica a fost alături de organizatorii concursurilor Infoarena şi a sprijinit desfasurarea finalelor (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018).

Activitatea Infoarena este coordonată de o mână de studenţi, foşti elevi olimpici internaţionali la informatică, tineri pe care am avut onoarea şi bucuria de a-i cunoaşte. Vom fi alături de ei în continuare!

 

 

Proiectul FUNDAŢIA MOTIVATION

Fundaţia Motivation a fost înființată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România, până în prezent aducând speranța într-o viață împlinită și libertatea de mișcare unui numar de peste 9.000 de copii și adulți cu dizabilități.

Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi ale copiilor și adulților cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor în fotoliu rulant.

Programele fundaţiei pun accent pe integrarea socială, educațională și profesională, prin consultanța pentru accesibilizarea spațiilor, medierea integrării în muncă, îngrijire în centrul de zi sau activități de petrecere a timpului liber – sport adaptat, evenimente culturale etc.

Una din cele mai importante inițiative a fost aceea de a dezvolta servicii de îngrijire în comunitate pentru copiii cu dizabilități dezinstituționalizați. Începând din ianuarie 2003, prin programul Impact a transferat 37 de copii cu dizabilități din Centrul de Plasament Tâncăbești (Ilfov). Dintre aceștia, 27 trăiesc in casele de tip familial Motivation.

Din anul 2012 Click Birotica se implică în susţinerea proiectelor derulate de Fundaţia Motivation.

 

 

Proiectul CENTRUL SOCIAL EDUCAŢIONAL ADORNO

Centrul Social Educaţional ADORNO, înfiinţat de Parohia Olari în anul 2009, are ca obiectiv principal educarea, susţinerea şi promovarea copiilor, elevilor şi studenţilor cu probleme sociale, precum şi a celor cu capacităţi şi talente deosebite, prin programe educaţionale şi culturale, în spiritul valorilor creştine româneşti, prin acordarea de meditaţii, consiliere şi ajutoare financiare, logistice şi morale, burse de studiu, organizarea de excursii şi tabere turistice şi culturale, ateliere de olărit, pictură, teatru, dansuri populare, muzică.

De la înfiinţare şi până acum, Centrul Social Educaţional ADORNO, împreună cu Biserica Olari şi în parteneriat cu alte instituţii publice şi private, a desfăşurat peste 30 de acţiuni social-filantropice şi 15 acţiuni cultural-educative. Termenul latin "adorno" înseamnă "a pregăti", "a împodobi", "a înfrumuseţa" şi a fost ales datorită faptului că, prin activităţile sale, centrul îşi propune să pregătească copiii şi tinerii pentru societate, să împodobească sufletele adolescenţilor cu virtuţile creştine şi să înfrumuseţeze vieţile educatorilor şi ale profesorilor prin seninătatea copiilor şi entuziasmul tinerilor.

Click Birotica sprijină din anul 2013 activitatea Centrului Social Educaţional ADORNO, în convingerea că investind în educaţia şi formarea acestor copii instituţionalizaţi îi putem ajuta să aibă o bună integrare în societate, să depăşească handicapul cu care au pornit în viaţă, acela de a nu trăi într-o familie.

 

 

Proiectul HABITAT FOR HUMANITY ROMÂNIA

O locuință decentă poate rupe cercul sărăciei

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Pentru a-și îndeplini misiunea și a ajuta cât mai multe persoane defavorizate să beneficieze de o locuință decentă, Habitat for Humanity România are nevoie de parteneri de încredere. Din anul 2015 parteneriatul Click Birotica cu Habitat for Humanity Romania înseamnă implicarea în proiecte sustenabile cu impact puternic la nivelul comunității, care contribuie la eradicarea sărăciei într-un mod transparent.

 

 

Proiectul SALVATI COPIII ROMÂNIA

Reducerea mortalităţii infantile

Salvaţi Copiii România îşi propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1700 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Salvaţi Copiii România a iniţiat proiectul Fiecare Copil Contează, parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani. Prin acest proiect organizaţia Salvaţi Copiii îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani.

Prin campania Un gest pentru o viaţă Salvaţi Copiii România continuă programul de dotare cu incubatoare a maternităţilor din România.

Click Birotica sprijină din anul 2016 proiectul Fiecare Copil Contează.

 

 

 

Implicarea noastră în susţinerea acestor proiecte sociale este posibilă doar pentru că ne sunteţi alături! Împreună am creat o comunitate de peste 10.000 de companii şi persoane fizice şi putem susţine aceste proiecte importante.

Vă mulţumim!

Conducerea Click Birotica