Legislaţie

Prin Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, statul prevede ca operatorii economici "care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi" (art.77, al.2).


Angajatorii "care nu angajează persoane cu handicap (…) pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:

  • Să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
  • Să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate*, pe bază de parteneriat, în suma echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat (…)" (art.77, al.3).
    *Unitate protejată autorizată – operatorul economic de drept public sau privat, cu gestiune proprie, în cadrul căruia cel putin 30% din numărul total de angajaţi cu contract individual de munca sunt persoane cu handicap.


Pentru angajatori, a doua opţiune permite realizarea unei economii, deoarece suma menţionată nu mai e plătită ca penalitate. Din aceşti bani se achiziţionează produse şi servicii necesare, pentru care altfel s-ar fi alocat o sumă din bugetul firmei.

Unităţile protejate comercializează produse şi servicii realizate prin munca proprie a persoanelor cu dizabilităţi angajate. În acest fel, sunt create locuri de muncă adecvate pentru persoanele cu dizabilităţi. Pe de altă parte, unităţile protejate constituite în cadrul ONG-ului pot şi să intermedieze comerţul cu bunuri şi servicii produse de alte companii. Legea le oferă astfel posibilitatea ca, din profitul obținut, să susţină financiar activitățile non-profit ale organizațiilor care le-au înfiinţat.


Parteneriat Click Birotica - Unitatea Protejată a Fundaţiei Motivation Romania

Prin parteneriatul încheiat între SC CLICK BIROTICA SRL şi ASOCIATIA JUDETEANA ILFOV MOTIVATION A SPORTULUI PENTRU PERSOANE CU HANDICAP puteţi beneficia de toate serviciile şi produsele comercializate de Click Birotica în regim de achiziţie de la Unitate Protejată.
Tot ce trebuie să faceţi este ca la lansarea unei comenzi către Click Birotica sa menţionaţi faptul că doriţi ca acea comandă sa fie facturată de către Unitatea Protejată a Fundaţiei Motivation România.

Totul fără nici un cost suplimentar! Comandă uşor online produse de birotică-papetărie, consumabile, servicii de reîncărcări cartuşe, produse de menaj sau protocol.

Beneficiul?

Compania dumneavoastră obține astfel bunurile şi serviciile de care are nevoie, iar dumneavoastră contribuiţi la bunăstarea persoanelor cu dizabilităţi!
Folosiţi pentru asta taxa pe care o plătiţi lunar dacă în compania dumneavoastră nu sunt angajate minimum 4% persoane cu dizabilităţi. Este o taxă pe care oricum o plătiţi.

De ce să nu o reinvestiţi în afacerea dumneavoastră?

Vezi mai multe despre FUNDATIA MOTIVATION ROMANIA.
Vezi Ordinul de autorizare si  Autorizaţia de funcţionare ca unitate protejată a Fundaţiei Motivation România.

Pentru gasirea usoara a produselor dorite puteti utiliza Indexul de produse office sau Indexul de produse scoala. Doriti informatii suplimentare? Trimiteti e-mail la vanzari@clickbirotica.ro sau telefonati la 021.212.28.82, 021.212.46.46, 0724.089.057.

Comandati usor pe clickbirotica.ro produse si servicii prin unitate protejata, avand in permanenta controlul costurilor, beneficiind de produse de calitate atent selectionate in peste 20 de ani de experienta, cu livrare rapida din stoc in toata tara!

Observatie: Comenzile prin Unitate protejata beneficiaza de transport gratuit pentru valoarea de minim 300 lei (TVA inclus).